Debatt: Bättre väg till Ålberga stationssamhälle

Från före detta riks­ettan – väg 800 i Kiladalen till och genom Ålberga samhälle ­behövs en bättre väg.

Vägen är inte reparerad på decennier, vilket resulterat i att den är i så pass dåligt skick att stora åtgärder krävs. Trafiken har ökat markant.

Ortens stora företag, Rösängs går, trafikerar ständigt samhället för att komma till sina ägor i Kiladalen. Gården har expanderat och blivit en stor arbetsgivare, något som är positivt för bygden, däremot har det medfört ett ökat slitage på vägen.

Samtidigt som trafiken ökat har underhållet varit fortsatt ­eftersatt. Vårt önskemål innebär ordentliga vägrenar och en trottoar genom samhället, för ökad säkerhet för boende och företag på orten.

Efter kontakt med Trafik­verket har de varit och fyllt i hålor och lappat lite. Det räcker inte!

Nu finns förslag från Socialdemokraterna, att årligen ­avsätta 500 miljoner till förbättrad vägstandard på landsbygden. Vi vill att vägen prioriteras, för att få en godtagbar standard som möjliggöra att hela Nyköpings kommun fortsätter växa och utvecklas.

Leif och Anita Johansson, Ålberga

Socialdemokraterna i Kiladalen

 

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng