Debatt: Nyköping växer och utvecklas

Socialdemokraterna i Nyköping har presenterat sitt handlingsprogram: Nyköping växer och utvecklas. Vi vill fortsätta bygga ett starkt och tryggt Nyköping.

Under åtta år i majoritet har vi pekat ut en väg för utveckling. Vi tänker fortsätta driva på för att Nyköping ska fortsätta vara en fantastisk plats att bo och verka på. Nyköping växer snabbare än någonsin, fler bostäder byggs än på mycket länge och 2017 var något av ett rekordår för nystartade företag.

Allting börjar i skolan. Jag började engagera mig politiskt i skolfrågor. Det var naturligt eftersom jag både under min tid som lärare och under min egen skoltid såg betydelsen av att alla barn, oavsett vilka föräldrar man har, får lyckas i skolan. Det lägger grunden för att vi alla ska bli fria och självständiga individer som tillsammans kan hjälpa till och bygga ett starkt samhälle.

Därför prioriterar vi alltid skolan först. I ett växande Nyköping behöver vi fortsätta investera i fler förskolor och fler skolor. Vi ska kunna känna oss trygga med att välfärden finns där när vi behöver den. Därför prioriterar vi investeringar i skolan före skattesänkningar. Allt för att lärare och personal ska ha de bästa möjliga förutsättningarna.

Tryggheten är grunden för ett växande Nyköping. Tryggheten i att man vet att det finns plats på äldreboende när behovet uppstår. Därför kommer vi att investera i fler platser i särskilda boenden. Men vi måste även investera i vår personal. Vi vill att alla som utbildar sig till vårdyrkena snabbt ska få en heltidsanställning i kommunen för att kunna säkra att alla som behöver hjälp får den omsorg som krävs.

Ett tryggt Nyköping innebär också möjligheten till en meningsfull fritid. Det är också en viktigt förebyggande insats. Därför har vi genom åren satsat på Rosvalla, på en kulturskola, på en ny ridanläggning och vill nu gå vidare med en ny fritidsgård och ett nytt föreningshus. Möjligheten till egen försörjning är också en väg till trygghet. Där kommer vi fortsätta satsa för att få fler i jobb t ex genom OFTA-projektet som startades den här mandatperioden. En förutsättning för detta är också kravet att alla som kan jobba också ska jobba.

Det är också helt avgörande att bostadsbyggande fortsätter hålla hög takt. Just nu byggs och planeras det för ca 350 nya hyresrätter i kommunen. Planerandet för och byggandet av nya bostäder måste också fortsättningsvis hålla hög takt. Bostadsbyggande och andra investeringar som behöver göras för ett växande måste prioriteras.

Nyköping har fantastiska förutsättningar. Vi kommer att jobba hårt för att fortsätta dra nytta av dessa och för att fortsätta utveckla Nyköping tillsammans. Vi kommer att våga prioritera investeringar i välfärden men också fortsätta att prioritera det som gör Nyköping lite roligare att leva och verka i. Nyköping växer och utvecklas, det kommer vi att fortsätta se till.

 

Urban Granström (S)

kommunstyrelsens ordförande, Nyköping

PDF: Socialdemokraterna i Nyköping – Kommunalt handlingsprogram 2019-2022

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng