En lagom stor skola

Det blir en lagom stor skola på Rosvalla. Den byggs för att möta behoven av platser. Den byggs för att möta krav och förväntningar elever, lärare och personal har rätt att ställa på en ny skola.

 

En lagom stor skola med tre paralleller ger möjlighet för lärarna att bilda lagom stora arbetslag. Det ger möjlighet att ha en elevhälsa på skolan som aktivt kan jobba med eleverna. En annan risk med att bygga för litet är att man blir tvungen göra alltför stora klasser för att kunna erbjuda alla barn en plats. Det är en skola som är mindre än den största friskolan. En god arbetsmiljö förutsätter kollegor att dela sin arbetsdag och kompetens med. Det ger även ökad kvalitet i undervisningen för eleverna och ökar attraktiviteten för lärare att söka sig till just den skolan.

 

När man ska bygga en ny skola är det viktigt att prioritera skattepengarna. Likväl som att kommunen måste säkerställa att det finns plats för alla elever så vore det ekonomiskt oförsvarbart att bygga för litet. Byggnaden som planeras på Rosvalla kommer ha möjlighet till olika typer av utformning inuti. Exempelvis finns tanken att samla kommunens särskoleverksamhet i nya lokaler. Den kommer även kunna utformas så att de mindre barnen just kan ges mindre sammanhang och de större lite större. Allt handlar om hur man utformar skolan inuti byggnaden.

 

Om Moderaterna gjort sitt jobb lite grundligare, läst på, tagit reda på behoven framåt och pratat med professionen så hade de också vetat att det inte blir någon skola med 700 elever på Rosvalla. Och att det går att utforma skolan precis så att den passar barnens och lärarnas behov. Fast det är klart – då hade ju M inte kunnat använda Rosvalla-skolan som populistiskt slagträ i valdebatten och kanske själva kunnat ge något svar på var man planerar skolor, hur mycket det kommer att kosta och vad Moderaterna tänker göra med de elever som inte får plats.

 

Urban Granström (S)

Malin Hagerström (MP)

Nicklas Franzén (V)

    

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng