Ett tryggare Nyköping

Nyköping ska vara en kommun där alla känner sig trygga. En av de viktigaste faktorerna för det är att vi har en mångsidig välfärd som ser människors behov. Våra gator och torg ska vara naturliga mötesplatser där ingen ska känna oro. Ordning och reda ska gälla, vi tolererar inga typer av brott. All kriminalitet ska polisanmälas. Samverkan mellan polis, skola och socialtjänst måste förstärkas och förbättras med nya verktyg och ökade resurser.

Det finns en sorts otrygghet som skiljer sig från den som finns på gator och torg, den som äger rum inom hemmets väggar. Nyköpings kommun ska verka för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Barn och ungdomar som utsätts för hedersförtryck ska även uppmärksammas genom utbildning och kompetensutveckling av samtlig personal inom skola och omsorg, för att de ska ge ungdomarna det stöd de har rätt till, för att leva ett liv fritt från tvång.

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng