Lars Fernvall: Viktigt val för ett udda land

Trots att vi är ett litet udda land, så är vi en anmärkningsvärt framgångsrik exportnation. Våra framgångar har vi skapat genom lite tur och ett inkluderande samhällsbygge, präglat av starka folkrörelser, Saltsjöbadsanda och en levande demokrati: den svenska modellen som blivit en förebild för många länder.

Världskrigens förödelse och fruktan vill ingen uppleva igen. Sveriges moderna historia har handlat om internationellt samarbete. När vi tog ställning till medlemskap i EU förstod politikerna att ett så viktigt beslut måste föregås av en gedigen lärprocess. Sedan tog vi ställning. Och vi sa ja till att fördjupa vårt ekonomiska och politiska samarbete i inom det som idag är den Europeiska Unionen.

Sextio procent av Sveriges export går till länderna inom EU. EU betyder fri handel och fri rörlighet för människor, företag och kapital. EU är därför vår viktigaste marknad för investeringar. Svenska företag finns och investerar över hela EU. Och de finns där med innovativa produkter och tjänster. Trots vår litenhet och perifera läge är vi ett av världens mest innovativa länder och använder samarbetet i EU:s forskningsprogram för att ytterligare flytta fram våra positioner. Vi behöver EU och EU behöver oss.

I Europaparlamentet gör vi våra röster hörda och kämpar mot trångsynthet, nationalism, populism, rasism och högerextremism. Social rättvisa är ett ledord och med det för ögonen kommer våra ledamöter i EU-parlamentet att driva en medveten politik för ett mänskligt, fredligt och innovativt Europa. Ta ställning den 26 maj!

Lars Fernvall

Socialdemokrat

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng