Rösta i kyrkovalet 2017!

Den 17 september 2017 är det kyrkoval i Sverige. Socialdemokraterna vill att Svenska kyrkan ska vara öppen för de som är troende och de som är sökande men även för de som tvivlar. Här ska alla känna sig välkomna och värdefulla.

Vi är övertygade om att det behövs en öppen kyrka för alla i församlingen, såväl ung som gammal. En kyrka som vårdar sina traditioner samtidigt som den utvecklas och följer med i tiden. På så sätt blir kyrkans verksamhet och dess handlingar relevanta. Med andra ord,en samhällsengagerad folkkyrka för människor av människor – i glädje och sorg genom alla livets skeenden.

Med temat en hållbar morgondag menar vi att Svenska kyrkan och Nyköpings församling måste ges möjlighet att arbeta långsiktigt ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Under kommande mandatperiod vill verka för:

All konfirmandundervisning ska vara avgiftsfri.

Skapa fler sommarjobb och praktikplatser för unga i kyrkans lokaler och miljöer.

Agera för kollektivavtal och sociala krav vid upphandling av varor och tjänster inom kyrkans verksamhet.

Skapa ett ungdomens musikhus i kyrkans lokaler så at unga kan utveckla sitt musikintresse.

Mångfald och delaktighet ska prägla såväl gudstjänstliv som all annan
verksamhet i församlingen.

Ge Träffpunkten för hemlösa förutsättningar att fortsätta sit arbete för behövande.

Utöka engagemanget i Fritidsbanken så att fler unga kan få meningsfull fritid.

Bidra till att på olika sätt och i samarbete med ideella krafter stärka det
internationella arbetet.

Så långt det är möjligt ska Svenska Kyrkan handla närproducerat, klimatsmart och miljöanpassat så att arbetet med Fairtrade förstärks och fördjupas i församlingens olika verksamheter.

För att lyckas med detta behöver vi ditt stöd.

Rösta på Socialdemokraterna i kyrkovalet den 17 september.

 

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng