Stefan sommartalade i Eskilstuna

I dagens tal framträdde samhällsproblemen som tydliga huvudmotståndare: revorna i vår välfärd till följd av de borgerliga regeringsåren, otryggheten som sprider sig, den ökande extremismen. Bland annat dess saker pekade Stefan Löfven ut som särskilt viktiga att fortsätta att ta itu med.

– Vi ska göra massiva rekryteringar i välfärden under nästa mandatperiod. Minst 20 miljarder ytterligare till välfärden. Det motsvarar 40 000 undersköterskor. Det är välfärdens och solidaritetens tur nu, sa Stefan Löfven.

Och på punkten om trygghet presenterade Stefan Löfven nyheten att regeringen nu genomför den största satsningen på polisen på mycket länge. Sammanlagt ska Polismyndigheten förstärkas med över 7 miljarder kronor fram till 2020.

– Vårt Sverige ska ha fler poliser som skapar trygghet. Om ditt jobb är att bemöta det som andra fruktar, då ska du ha vår gemensamma uppskattning.

Hela talet finns att läsa här 

Talet finns även att se på SVT Play under 7 dagar.

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng