Viktiga prioriteringar för skolan i Nyköping

Socialdemokraterna vill genomföra viktiga prioriteringar för skolan och eleverna i Nyköping. Här följer några av våra förslag.
Fotograf: Martin Hörner Kloo

 

  • Skapa en resursskola

För elever inom grundskolan som är i extra behov av särskilt stöd. Små elevgrupper med hög personaltäthet.

 

  • Tillsätta en lokal skolkommission

Hur ska Nyköping nå så goda kunskapsresultat som möjligt? Hur ska skolan utvecklas i ett växande Nyköping? Hur möter vi på bästa sätt skolans utmaningar? Vi vill tillsätta en kommission med representanter för den pedagogiska professionen, eleverna och politiken.

 

  • Resursfördelning efter behov – resurserna ska gå till de barn som behöver dem bäst

Dagens ersättningssystem är inte tillräckligt behovsanpassat. Den socioekonomiskt betingade ersättningen behöver öka. Skollagen kräver att vi ersätter utifrån elevers behov.

 

  • Bygga ny F-6-skola

Ett växande Nyköping behöver fler skolor. Vi planerar för en ny lagom stor skola, treparallellig, med plats för särskolan. Med väl utbyggd elevhälsa.

 

  • Vetenskapens hus på Alpha

Skapa ett centrum för naturvetenskap och teknik som ger möjlighet att öka elevers nyfikenhet och upptäckarlust.

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng