Amloh: Familjeveckan innebär mer tid med barnen

En trio moderater besvarar ett debattinlägg om Familjeveckan i SN den 2 november. Moderaterna tycker att Familjeveckan är en onödig och dyr reform.
Sofia Amloh (S)

Fakta är att välfärdsreformen beräknas kosta fem miljarder. Vilket naturligtvis är mycket pengar, men samtidigt bara några promille av hela statsbudgeten som är på över 1000 miljarder. Vi finansierar välfärdsreformen Familjeveckan genom en ny bankskatt. En bankskatt som Moderaterna inte vill införa.

Ni Moderater vill hellre göra bankerna rikare än att ge vanligt folk en bättre möjlighet att få ihop sin familjevardag. Jag är stolt över att Sverige har en av världens bästa föräldraförsäkringar som vi socialdemokrater drivit fram. Och jag är stolt över vårt nästa steg – Familjeveckan. En reform som gör det möjligt för landets arbetande föräldrar att få mer tid med barnen. Familjeveckan ger industriarbetaren, polisen och undersköterskan möjlighet att delta på barnets utvecklingssamtal eller vara hemma med barnet när skolan och förskolan har studiedag.

För närvarande genomför den S-ledda regeringen den största utbyggnaden av Polismyndigheten någonsin. I Södermanlands län har antalet polisanställda ökat med 18 procent sedan 2017. Vi genomför också stora satsningar på rättsväsendet och stärker det brottsförebyggande arbetet. Det tar ibland tid att laga det som är trasigt.

Sofia Amloh (S), riksdagsledamot Sörmland

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng