Marcus Pehrsson, kandidat #7

Socialdemokratin var rödgrön redan på Palmes och Birgitta Dahls tid. Som politiska förebilder insåg de tidigt hur viktigt det är att jämlikheten i form av god boendemiljö, arbetsmiljö och yttre miljö hänger samman. Att miljöfrågorna handlar om allas vår gemensamma livsmiljö har aldrig varit tydligare än nu. Och nu är tiden då vi socialdemokrater återigen kan betrakta oss som rödgröna. Vi fokuserar på gemensam välfärd, social hållbarhet och en snabb klimatomställning.

Det finns mycket för oss socialdemokrater att fortsätta utveckla i Nyköping, och detta beskriver vi i vårt valprogram. 

Två delar som jag personligen brinner lite extra för:

  1. Utveckla kulturarbetet i kommunen och skapa en ny mötesplats där människor och kulturyttringar från Nyköpings alla hörn får mötas på ett naturligt sätt.

Jag tror att att kulturen är en underskattad samhällskraft. Den är en arena för glädje, delaktighet, samverkan och lärande. Den skapar ökad förståelse för våra medmänniskor och för samhället vi lever i – både när den utövas och när den konsumeras. Här tror jag att vi i Nyköping med en genomtänkt kulturplan kan göra betydligt mycket mer, inte minst för integration och sammanhållning.

  1. Stärka kommunens miljöstrategiska arbete och utöka kommunens samverkan och dialog med näringsliv, föreningsliv och invånare för en snabbare klimatomställning.

Om vi inte kan inspirera och ingjuta hopp i varandra så kommer klimatomställningen fortsätta gå på tok för långsamt. Med större samverkan kan vi rikta vårt gemensamma engagemang mot minskade utsläpp och klara av Nyköpings koldioxidbudget. Med Uppsalas framgångsrika Klimatprotokoll som inspiration tror jag att detta är fullt möjligt.

Jag är övertygad om att ett rödgrönare Nyköping är bra för alla. Med fokus på jämlikheten stärker vi sammanhållningen och kan förebygga social oro och kriminalitet. 

Ett förstärkt miljöarbete och en snabbare klimatomställning skapar förutsättningar för oss alla att leva goda och hoppfulla liv, i en framtid där vi hejdat de värsta konsekvenserna av ett förändrat klimat. 

Rösta på den rödgröna socialdemokratin i september.

Marcus Pehrsson (S), kommunikationschef och kandidat till kommunfullmäktige i Nyköping

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng