Vår politik

Ett tryggt, jämlikt och växande Nyköping!

Bild på Nyköpingshus

Nyköping är en bra plats att bo och leva i.

Under de senaste åren har fler bostäder, förskolor och äldreboenden än på mycket länge byggts.
Men samhällsbygget blir aldrig färdigt, vi tänker fortsätta att bygga Nyköping starkt.

Så vi bygger om, vi bygger till och vi bygger nytt där det behövs.

Ett tryggt, jämlikt och växande Nyköping måste omfatta alla som bor här, i alla olika skeden av livet, i alla delar av kommunen. De kommande fyra åren ska vi därför arbeta för att stärka välfärden ytterligare.

För oss socialdemokrater är det självklart att behoven ska styra, inte plånboken. Oavsett var du bor eller var du är född, när du behöver hjälp ska samhället finnas där för dig.

I det starka samhället går hjälpen till dem som behöver den, inte till någon annan. Vi kommer därför att med kraft se till att vår välfärd inte utnyttjas genom fusk eller annan brottslighet.

Vår solidaritet ska också sträcka sig framåt, över generationerna. Ett samlat hållbarhetsarbete på alla områden enligt Agenda 2030 är avgörande för framtiden, socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

För våra framtida Nyköpingsbors skull krävs att vi gör ännu mer än i dag för att minska vår gemensamma påverkan på klimatet. Nyköpings kommun som organisation och vi som individer måste därför tillsammans göra hållbara val.

Utmaningen är att få med alla på resan mot ett tryggt, hållbart och jämlikt Nyköping som växer. Vi måste därför ha ett starkt fokus på förebyggande arbete och vända på varje sten för att knäcka brottsligheten.

Detta är vårt fokus under de kommande fyra åren.

Vill du veta mer om hur vi tänker kring ett socialt hållbart Nyköping?
Klicka dig vidare här >>

Vill du veta mer om hur vi tänker kring ett ekologiskt hållbart Nyköping?
Klicka dig vidare här >>

Vill du veta mer om hur vi tänker kring ett ekonomiskt hållbart Nyköping?
Klicka dig vidare här >>

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng