Torbjörn Kock, kandidat #5

Mitt namn är Torbjörn Kock och jag kandiderar till kommunfullmäktige i Nyköpings kommun. 

Jag brinner för ett tryggt, jämlikt och växande Nyköping – där alla, oavsett förutsättningar får plats och möjlighet att leva och verka. Ett arbete som behöver göras hållbart, för både vår generation, som för framtida generationer.

En fråga som jag brinner lite extra för är att våra barn och unga i Nyköping. Varje barn är unikt och ska få samma möjligheter att kunna skapa sitt eget liv och förverkliga sina drömmar, oavsett ursprung, eller ekonomiska förutsättningar hemifrån.

Förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande. Vi ska fortsätta utveckla förskolan så att alla barn har möjlighet att ta del av dess verksamhet som stimulerar till lärande och utveckling.

I skolan läggs sedan grunden för resten av våra liv. Men under lång tid har samhället inte varit starkt nog att bryta med låga skolresultat, ojämlikhet, lärarbrist och dålig studiero.

Vi vet vilka faktorer som påverkar barns möjligheter att lyckas i skolan.  Under de senaste fyra åren har vi ökat resurserna, höjt lärarlönerna, fler människor jobbar nu i skolan och kunskaperna bland eleverna ökar.

Men vi är inte nöjda, det behövs ännu mer.

Bättre anpassningar behövs i skolan för att möta de utmaningar som finns hos eleverna. Där behöver vi jobba hårdare för att ge pedagoger och skolpersonal rätt resurser och verktyg för att ge eleverna bästa möjliga möjlighet att ta till sig kunskapen och lärandet i skolan.

Alla barn ska ha samma möjlighet att lyckas i skolan!

Alla barn ska vara i skolan, men så är det inte i dag. Tyvärr har många barn en alltför hög frånvaro. Vi kommer därför att lägga ytterligare resurser på ett närvaroteam som ska minska och helst eliminera den frånvaron. Samverkan mellan skolan, socialtjänsten och hälso- och sjukvården ska stärkas.

Jag hoppas på att jag får ditt förtroende att driva dessa frågorna vidare. För att skapa förutsättningar för ett tryggt, jämlikt och växande Nyköping.

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng