Debatt: Vi arbetar för nöjda företagare och invånare i Nyköping

Regelbundet presenteras siffror över antalet nystartade företag i Nyköping. De senaste visar att 287 nya företag har startats hittills i år. Det är en ökning med nästan 25 %.

Hälften av de som deltar i Nyföretagarcentrums rådgivning har utländsk bakgrund. Under det senaste året har en rad företag i Nyköping valt att expandera. Inte minst syns det på Hemgårdsområdet som nu är nästan fullt. En rad etableringar visar också på Nyköpings attraktivitet som etableringsort.

Utöver detta fortsätter vi oförtrutet arbetet med att få nöjda kunder, oavsett de är företagare eller invånare. Det präglar idag en stor del av den kommunala organisationen och kommer att fortsätta göra det i allt högre grad de närmaste åren. För att veta att detta får effekt mäter vi hur företagen upplever sina ärenden, framför allt med mätverktyget NKI, nöjd kund  index och öppna jämförelser som Stockholm Business Alliance SBA och Sveriges kommuner och Regioner tillhandahåller. Framöver kommer vi även att mäta invånares kundnöjdhet.

Det är motiverande att Nyköping redan har prisats som en av fem kommuner i Sverige som nått de högsta nöjd kund index-nivåerna inom samtliga myndighetsområden. Det inspirerar förstås till mer. Vi bygger en kultur där medarbetare, chefer och politiker förstår sin roll för att bidra till ständiga förbättringar. Sådant tar tid men vi är på god väg. Kund- och näringslivsfrågor har hög prioritet i kommunen och vi tänker uthålligt fortsätta vårt arbete.

  • Marco Venegas (Mp), kommunalråd
  • Urban Granström (S), ordförande i kommunstyrelsen och i Näringslivsutskottet
  • Martina Hallström (C), vice ordförande kommunstyrelsen och ordförande i Tillväxt- och landsbygdsutskottet

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng