Sofia Amloh till riksdagen

Sofia Amloh blir ny s-ledamot för Sörmland i Sveriges riksdag. 35-åriga Sofia är idag heltidspollitiker i Nyköpings kommun.

”Jag är mycket glad och stolt över att få representera socialdemokraterna och Sörmland i Sveriges riksdag. Vi lever i en turbulent tid, med pandemin och samtidigt befinner vi oss i ett historiskt tufft och svårt parlamentariskt läge. Det kommer att krävas hårt arbete, som jag verkligen ser fram emot. Vi har ett viktigt arbete framför oss. Sverige behöver fortsätta att bygga ut och utveckla välfärden, Det behövs fler jobb och vi måste klara klimatomställningen”, säger Sofia Amloh.

Hon är tjänstledig från SSAB och tillhör IF Metall.

”Jag brinner för jämställdhetsfrågor och är ordförande för S-kvinnor i Sörmland. Jag är också mycket intresserad av arbetsmiljöfrågor och arbetarnas rättigheter och har tidigare varit aktiv i IF Metall, som jag fortfarande är medlem i. Jag har ett brett politiskt intresse och ser fram emot riksdagsarbetet oavsett vilka politiska frågor partiet ger mig. Vi går snart in i ett valår där vår politik kommer att ställas mot de konservativa krafter som växer. Det gäller att fortsätta vinna väljarnas förtroende så att vi socialdemokrater får fortsätta stärka välfärden, göra det bättre för pensionärerna och göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland”, avslutar Sofia.

Grattis Sofia och stort lycka till! 

facebook Twitter Email

Den här sidan använder cookies. Tryck på fortsätt om du accepterar detta.