Sofia Amloh till riksdagen

Sofia Amloh blir ny s-ledamot för Sörmland i Sveriges riksdag. 35-åriga Sofia är idag heltidspollitiker i Nyköpings kommun.

”Jag är mycket glad och stolt över att få representera socialdemokraterna och Sörmland i Sveriges riksdag. Vi lever i en turbulent tid, med pandemin och samtidigt befinner vi oss i ett historiskt tufft och svårt parlamentariskt läge. Det kommer att krävas hårt arbete, som jag verkligen ser fram emot. Vi har ett viktigt arbete framför oss. Sverige behöver fortsätta att bygga ut och utveckla välfärden, Det behövs fler jobb och vi måste klara klimatomställningen”, säger Sofia Amloh.

Hon är tjänstledig från SSAB och tillhör IF Metall.

”Jag brinner för jämställdhetsfrågor och är ordförande för S-kvinnor i Sörmland. Jag är också mycket intresserad av arbetsmiljöfrågor och arbetarnas rättigheter och har tidigare varit aktiv i IF Metall, som jag fortfarande är medlem i. Jag har ett brett politiskt intresse och ser fram emot riksdagsarbetet oavsett vilka politiska frågor partiet ger mig. Vi går snart in i ett valår där vår politik kommer att ställas mot de konservativa krafter som växer. Det gäller att fortsätta vinna väljarnas förtroende så att vi socialdemokrater får fortsätta stärka välfärden, göra det bättre för pensionärerna och göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland”, avslutar Sofia.

Grattis Sofia och stort lycka till! 

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng