Unga och studenter ska kunna resa gratis på sommaren

En insändare som publicerades i SN 23/8 - medskribent Noah Gahnertz, ordförande SSU Sörmland och Ammar Khuzai, ordförande SSU Nyköping.

Socialdemokraterna går fram med ett vallöfte till Sveriges gymnasieungdomar och studenter. Vi unga ska kunna resa gratis med kollektivtrafiken på sommaren. Det är ett välkommet besked som vi i Socialdemokraternas ungdomsförbund kämpat länge för.

Senast sommaren 2018 fick unga gratis kollektivtrafik på sommarlovet, det gjorde att man kunde besöka sina kompisar i Katrineholm och Strängnäs oavsett tjocklek på plånbok. Vi vet att det skulle underlätta för unga och studerande att ta sig till arbetet eller fotbollsträningen. Det ska alla unga kunna göra. Föräldrars ekonomi ska inte bestämma om man kan åka kollektivtrafik. Samma år togs reformen bort när den moderata höstbudgeten vann riksdagens omröstning. 

De högerkonservativa partierna skulle aldrig gå fram med ett sådant förslag för Sveriges unga. Det enda som kan garantera oss en politik som gör skillnad i ungas vardag är med en socialdemokratisk regering och ett starkt SSU. Du som är ung ska rösta på Socialdemokraterna den 11 september.

Noah Gahnertz, ordförande SSU Sörmland, Astrid Kullgren, ordförande SSU Eskilstuna, Mariam Yassin, ordförande SSU Katrineholm, Johanna Petrovic, ordförande SSU Strängnäs, Ammar Khuzai, ordförande SSU Nyköping

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng