Vi står för ett växande, tryggt och jämlikt Nyköping

Socialdemokraterna har tillsammans med Centerpartiet och Miljöpartiet styrt Nyköping de senaste fyra åren. Dessförinnan i åtta år. Vi har jobbat hårt för ett växande, tryggt och jämlikt Nyköping i ett gott samarbete med våra kamrater i styret. Nu går vi till val som enskilda partier. Vår målsättning är att fortsätta vara med och jobba för att utveckla och förbättra vårt älskade Nyköping.

Under de senaste åren har mycket hänt. Vi har haft ett rekordhögt nyföretagande och vi har sett ett antal större etableringar som stärker arbetsmarknaden. Ny mark för att möjliggöra för etableringar tas fram. Bostäder byggs i en fortsatt hög takt. Inte minst är det viktigt att det byggts fler hyresrätter. Sjävklart har Nyköping utmaningar. Trots en stark tillväxt står för många för långt från arbetsmarknaden. Att kunna försörja sig själv är en frihetsfråga. Alla som kan bidra till vårt gemensamma bästa ska också göra det och vi måste göra ännu mer för att de som står allra längst från ett arbete ska kunna få ett jobb.

Nyköping ska vara en trygg plats att bo och verka på. Vi kommer se till att alla verktyg används för att det ska vara så även fortsättningsvis. Antalet poliser ökar tack vare en utökad polisutbildning. Vi kommer att fortsätta göra satsningar på barns och ungas fritid. För ett tryggt Nyköping krävs såväl tuffa insatser mot kriminalitet som breda och starka förebyggande insatser.

Vi kommer att se till att de som behöver göras för att vi ska ha en trygg skola. Glädjande nog svarar redan idag mer än 93 procent av eleverna på Nyköpings högstadium att de känner sig trygga.

I den utvecklingsresa som Nyköping gör måste alla med. Utvecklingen måste vara hållbar – både socialt, ekologiskt och ekonomiskt. I dagarna börjar arbetet med ett nytt resecentrum och i förlängningen byggandet av Ostlänken. Det är både ett samhällsomvandlingsprojekt där staden utvecklas, men också ett sätt att öka det kollektiva resandet för att möta klimathotet. I ett sådant Nyköping skapas också de nya gröna jobben.

Bostadsbyggandet måste fortsätta och öka i alla delar av kommunen. Men grunden till att alla kan följa med på utvecklingsresan ligger i skolan. Att alla får möjlighet att lyckas är helt avgörande. Vi vill fortsätta att fördela resurserna i skolan till de elever som behöver mest stöd för att lyckas. Vi måste fortsätta bygga ut förskolor och skolor för att alla ska få plats och vara en del av den fantastiska verksamhet som bedrivs i Nyköpings kommun. Nyköping behöver också fortsättningsvis ett starkt styre. En röst på Socialdemokraterna garanterar stabilitet och framåtanda.

Urban Granström (S)

Carina Wallin (S)

Björn Fredlund (S)

Sofia Amloh (S)

Här kan du läsa vårt valprogram för Nyköping

facebook Twitter Email

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Vad är en kaka? En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Stäng